Clown Suus

in de zorg, op school of bij een groep

Een contactclown heeft geleerd contact te maken vanuit licht en liefde. Ze heeft geen enkel oordeel, ze is in het moment en maakt enkel en alleen contact. De inhoud van het contact wordt geheel gestuurd door degene die ze voor zich heeft. De contactclown stemt zich af en alles wat ontstaat is ok.

De mooie eigenschappen van contactclown Suus

Ze is puur, laat precies zien wat ze voelt.* Ze is lief en muzikaal.* Ze heeft geen oordeel of verwachting.* Ze onderzoekt en is nieuwsgierig.* Ze verwonderd zich over alles op haar pad en houdt van zingen.* Ze stemt zich af en maakt contact daar waar contact maken soms onmogelijk lijkt.* Ze brengt vreugde en houdt van spelen.* Ze geeft aandacht en luistert tussen de woorden.

Een bezoek of een voorstelling?

Een bezoek richt zich voornamelijk op 1 op 1 contact. Suus komt op visite en kijkt waar het contact haar brengt. Ze beweegt zich zonder verwachtingen door de groep. Ze speelt, zingt, observeert en reageert.


Aan het einde van het bezoek heeft ze contact kunnen maken met iedereen die ervoor open staat. In dit concept kan iedere bewoner/ leerling/ cliënt gewoon bezig zijn met zijn eigen dingen.

Een voorstelling (in de klas of in de zorg) richt zich op een groep (tot maximaal 15 personen). Suus brengt een belevingsvoorstelling waarin iedereen persoonlijk wordt toegezongen, samen wordt gespeeld en  er wordt gedanst/ bewogen.


Er is tevens genoeg ruimte voor het persoonlijke contact, de individuele aandacht waar Suus juist zoveel van houdt. In dit concept zit de groep op een vast tijdstip klaar en draagt allemaal een naamkaartje.

Wat een unieke ervaring was het om Tessa , als contactclown Suus, in de klas te hebben. 


Ik ben juf en sta voor een groep met speciale en unieke kleuters. In het begin vonden de kinderen het spannend en regeerden lacherig en reageerden wat op elkaar. Suus speelde er prachtig op in en bracht rust door contact te maken, muziek en rustig en ontdekkend materiaal in te zetten (een zacht balletje)


Toen ze een speciaal liedje zong voor elk kind, zag je heel mooi wat aandacht en mogen zijn met kinderen doet. Ze werden stil, verlegen en zachter. Vond het heel bijzonder wat stilte en zoiets kleins met onze doelgroep doet…


Ook de handpop Fien was een schot in de roos, ze Had dezelfde grootte als de kleuters en zag er lief en aantrekkelijk uit. Ook heel mooi dat de kinderen zacht contact durfden te maken

Esther bergboer

Kosten

Een bezoek in huis/ in de zorg duurt 30 minuten en kost €95,- ik bezoek hierbij een huiskamer en eventueel een aantal slaapkamers. Het contact is 1 op 1( de verdeling van tijd zal ik in samenspraak met de zorg bepalen bij de start van het bezoek).

Een muzikale, kleurrijke, sensitieve voorstelling in de klas duurt 35 minuten en kost €150,- 

We spelen, zingen en dansen. We lachen, kijken, beleven.....


Wat Anderen Zeggen

"

Zo leuk om eens mee te maken hoe een groep peuters reageert op ‘een clown’. Zodra Suus binnenkwam was alle aandacht op haar gevestigd, muisstil en vol verwondering. Natuurlijk gingen ze graag met haar mee richting de theater kamer in afwachting wat er ging gebeuren. Heel liefelijk werden ze meegezogen in haar wereld….wat deden ze goed mee. Wat hebben we ervan genoten zowel jong als oud!Nog steeds vragen de peuters wanneer de lieve clown weer komt!

The Little Prince 

"

Hoi Tessa,


Wat een mooi en puur moment vanmorgen in de groep. De leerlingen hebben van je genoten. Dankjewel en hopelijk tot volgend jaar.


Groetjes de OZ klas.

Kyra Franke

"

Wat hebben onze leerlingen en stiekem ook de juffen ontzettend van je genoten Tessa, alsClown Suus. Je rust, je muzikaliteit, je unieke contact met ieder kind met hun eigen bijzondere en mooie eigenschappen en beleving was fantastisch. Al jouw activiteiten uit en met je koffer sloot geweldig aan onze doelgroep. Dat 2 leerlingen begonnen te huilen toe je net weg was…. was niet zo heel raar. We hopen je gauw weer op het OCR te zien en vooral bij ons in de klas.

Manuela

Neem Contact Met Me Op

Naam
E-mail
Bericht
0 of 350

© 2024 Tessa Totaaltheater      Contact