Let's present 2.0

coaching traject voor leerkrachten - DANS en expressie in de klas

Muziek, dans en beweging speelt een niet weg te denken rol in het leven van kinderen. Zodra kinderen muziek horen gaan ze spontaan bewegen.  Leerkrachten blijken in de praktijk vaak handelingsverlegen als het gaat om dansen met leerlingen.

Dansen moet je durven! 

Let's present 2.0 is een laagdrempelig coachingstraject dat leerlingen helpt om samen met de leerkrachten een gave danspresentatie te maken. Tessa zal het proces vol aandacht begeleiden. Let op lieve leerkrachten. Het is een project DOOR kinderen VOOR kinderen. Jullie zijn de coaches van je groep, stimuleer de leerlingen, zij zijn de leiders! 

We werken toe naar een voorstelling waarin elke klas zijn eigen presentatie zal laten zien. De ervaringen tijdens dit traject zijn bijzonder mooi! 


De leerlingen zijn trots, er klinkt muziek door de school, er wordt samengewerkt, elk kind kan zijn gevoelens uiten, er wordt contact gemaakt, leerlingen denken mee en hebben de meest bijzondere creatieve ideeën. 


De voorstelling is voor alle leerlingen, leerkrachten en ouders. Julie zorgen voor de locatie en verder wordt het geheel georganiseerd door de praktijk voor dans, stem en spel. 

Een voorstelling inclusief presentatie, licht, geluid en technicus. We bouwen een gymzaal in een handomdraai om tot een theater. 

De ervaring is dat ouders er nog lang over na praten. 

Het traject verloopt volgens een aantal stappen:

  • 1: Persoonlijk gesprek tussen Tessa en leerkracht.  
  • 2: Groepen 5 - 8 gaan met behulp van onderstaand filmpje "maak je eigen muziekmix" muziek uitkiezen. Groepen 1 - 4 doen dit met behulp van leerkracht en Tessa. 
  • 3: De muziekkeuze wordt gemaild naar info@tessakortenbach.nl
  • 4: De onderbouw groepen kunnen hun eigen onderstaande expressie les volgen. De midden- en bovenbouw kunnen ook hun expressie les volgen. ( lekker werken aan expressie komt het resultaat van de presentatie ten goede)
  • 5: Tessa komt de eerste dans coaching geven. We maken samen een start met de choreografie.  Tessa leert jullie werken met de 4 danselementen. Met deze elementen kun je heel snel zelf een dans ontwikkelen. ( zie onderstaande button )
  • 6: Jullie gaan nu zelf verder met de dans, verzin pasjes, stukken regie, bepaal samen de kleding en maak wellicht gebruik van dansattributen.
  • 7: Tessa komt een dans coaching geven. Vandaag hebben we het doel om de presentatie helemaal af te maken. Tessa geeft tips mee!
  • 8: Jullie gaan zelfstandig aan het werk. Ga aan de gang met de tips die jullie hebben meegekregen. 
  • 9: generale repetitie en aansluitend voorstelling (of een coronaproof film).


Maak je eigen muziekmix 

Muziekmix voor de opdracht 

Expressie Les voor de onderbouw

EXpressieles voor middenbouw en bovenbouw

Lesmateriaal 4 danselementen - 

Voorstelling

 

De voorstelling wordt gepresenteerd door de altijd vrolijke Barones. De Barones zal tijdens haar presentatie alles vertellen over jullie proces en over de kracht van muziek en dans.  Alle weetjes en vrolijke noten worden gedeeld, ouders krijgen een bijzonder mooi geheel te zien. Elke klas staat even in de hoofdrol. Ieder kind heeft een rol en mag er zijn! Onvergetelijk dus! Mocht corona nog voor problemen zorgen dan maken we graag een film. 

Neem Contact Met Me Op

Naam
E-mail
Bericht
0 of 350

© 2023 Tessa Totaaltheater      Contact