KONOT presents 

DANS en expressie in de klas

Muziek, dans en beweging speelt een niet weg te denken rol in het leven van kinderen. Zodra kinderen muziek horen gaan ze spontaan bewegen.  Leerkrachten blijken in de praktijk vaak handelingsverlegen als het gaat om dansen met leerlingen.

Dansen moet je durven! 

KONOT presents is een traject dat leerlingen helpt om samen met de leerkrachten een gave danspresentatie te maken. Tessa en haar team zullen het proces vol aandacht begeleiden. Let op lieve leerkrachten. Het is een project DOOR kinderen VOOR kinderen. Jullie zijn de coaches van je groep, stimuleer de leerlingen, zij zijn de leiders! 

We werken toe naar een voorstelling waarin elke klas zijn eigen presentatie zal laten zien. De ervaringen tijdens dit traject zijn bijzonder mooi! 

De leerlingen zijn trots, er klinkt muziek door de school, er wordt samengewerkt, elk kind kan zijn gevoelens uiten, er wordt contact gemaakt, leerlingen denken mee en hebben de meest bijzondere creatieve ideeën. 

De voorstellingen van alle presentaties zullen plaatsvinden in theater de Bond. 

De ervaring is dat ouders er nog lang over na praten. 

Het traject verloopt volgens een aantal stappen:

 • 1: Introductie- 4 maart - Digitale uitnodiging door de Barones - Jullie mogen onderstaande korte film kijken. ( film introductie)  
 • 2: Workshop in de klas - 7 of 9 maart - Mark en Tessa zullen alle klassen live bezoeken. Ze leren jullie een presentatie aan die ook ooit eens is gemaakt door een klas. ( de muziek is gekozen door de leerlingen en de dans is met een beetje hulp ook gemaakt door de leerlingen) Dit gaan jullie ook doen! Zorgen jullie voor een geschikte ruimte)  
 • 3: Muziekoriëntatie - 13 maart - Jullie bekijken onderstaande film (kies 3 muziekstukken). Door middel van verschillende oefeningen worden de leerlingen uitgedaagd om met de klas 3 muziekstukken te kiezen. Van deze 3 muziekstukken wordt door Jordi en Tessa van de praktijk voor dans, stem en spel 1 muziekmix van 3 minuten gemaakt.   Tijdens deze les moet je ook luisteren naar een muziekstuk. Dit muziekstuk staat naast de film op deze pagina. ( maar ook op de pagina lesbrieven, kopje Konot):
 • 4: Mail naar Tessa - 13 tot 17 maart - De muziekkeuze wordt voor 11 maart gemaild naar info@tessakortenbach.nl  Ik zou het fijn vinden dat de teksten uit de gekozen liedjes geschikt zijn. Zouden jullie hier met extra  aandacht naar willen kijken? 
 • 5 : Jordi en Tessa maken van jullie muziekkeuzes 1 muziekmix van ongeveer 3 minuten. Dit muziekstuk wordt binnen 3 weken naar jullie toegestuurd. Mochten jullie specifieke wensen hebben over het resultaat, bijvoorbeeld een volgorde van de liedjes of een specifiek stuk uit het liedje moet je dat in de eerste mail aangeven. De mix kan namelijk niet meer aangepast worden.
 • 6: Workshops in de klas- 3,4,5,6 april Sonja of Tessa geven jullie een live workshop waarin jullie al een begin kunnen maken met jullie presentatie op de muziekmix van jullie eigen klas. We gebruiken hierbij de 4 danselementen. Jullie zullen vanuit deze danselementen de presentatie zelfstandig afmaken. ( jullie ontvangen het boekje de 4 danselementen, je kunt op deze pagina ook een digitale versie van dit boekje vinden)
 • 7: Jullie kijken onderstaande film ( de kracht van jouw expressie) - 14 april- Tijdens deze digitale les zullen jullie verschillende expressieve oefeningen ervaren. Dit zal de podium presentatie van de leerlingen kunnen vergroten!
 • 8: Workshops in de klas -17,18,19,20 april - Sonja en Tessa geven jullie weer een live workshop waarin ze jullie verder zullen helpen met het resultaat van jullie presentatie. we werken vanuit jullie ideeën.
 • 9 : Jullie kijken onderstaand filmpje: Kunst op muziek -  21 april tot 24 mei - aan de hand van onderstaande 3 muziekfragmenten ontwerpen jullie allemaal een background voor jullie choreografie. Deze background wordt tijdens de voorstelling op de beamer geprojecteerd. Maak na het ontwerpen een foto van jullie creaties ( dit mag op jullie eigen manier) een uitsnede van 1 gekozen kunstwerk, een foto van alle kunstwerken samen van bovenaf, de beste van allemaal, de kleurrijkste van allemaal. Stuur de foto naar info@tessakortenbach.nl
 • 10: Jullie oefenen de dans en maken zo nodig jullie presentatie zelfstandig af in de klas  - 21 april tot 12 mei - Gebruik hierbij de tips die je hebt meegekregen tijdens de live workshops.
 • 11: Live workshop in de Bond. 15 of 16 mei - Jullie mogen jullie presentatie een aantal keren oefenen in de Bond.    

MUZIEK 1e LIVE WORKSHOP  


Introductie KOnot

Uitnodiging Barones

muziekmix -oriënteren  

 Kies 3 muziekstukken

De kracht van jouw expressie

Kunst Op Muziek - muziekstuk 1  

Kunst Op Muziek - muziekstuk 2

Kunst Op Muziek - muziekstuk 3

Kunst Op Muziek

Lesmateriaal 4  danselementen - 

Voorstelling 12 of 14 juni 

 

De voorstelling wordt gepresenteerd door de altijd vrolijke Barones. De Barones zal tijdens haar presentatie alles vertellen over jullie proces en over de kracht van muziek en dans.  Alle weetjes en vrolijke noten worden gedeeld, ouders krijgen een bijzonder mooi geheel te zien. Elke klas staat even in de hoofdrol. Ieder kind mag er zijn! Onvergetelijk dus!

Neem Contact Met Me Op

Naam
E-mail
Bericht
0 of 350

© 2023 Tessa Totaaltheater      Contact