Creatieve stilte coaching in de klas

Het traject 

Door middel van het introductiefilmpje en de 3 korte sessies bij jullie in de groep of in de klas zal het creatieve stilte team alle leerlingen en leerkrachten/ deelnemers en groepsleiders kennis laten maken met het boek creatieve stilte, de daarbij behorende routekaarten, de muziek en de filmfragmenten voor creatieve stilte in het gezin. 


STAPPENPLAN


* De leerkracht/groepsleider kijkt alleen het korte introductiefilmpje. Hierin wordt in vogelvlucht het belang van creatieve stilte uitgelegd. ( Het introductiefilmpje vind je op deze pagina)

* De eerste sessie van 20 minuten zullen alle leerlingen/ deelnemers een aantal oefeningen uit het boek ervaren. ( De leerkrachten/deelnemers kunnen observeren, meedoen en on the job ervaren wat mindfulness, concentratie en stilte kan bijdragen. De leerkracht ontvangt het boek "creatieve stilte")

* De tweede sessie zullen de leerlingen de oefeningen van de stilte route kaarten ervaren. We werken deze 2e sessie het liefst in het speellokaal, zou u dit voor ons kunnen reserveren? ( De leerkrachten/groepsbegeleiders kunnen observeren, meedoen en on the job ervaren wat mindfulness, concentratie en stilte kan bijdragen. De leerkracht ontvangt het doosje met "stilte route kaarten" en het werkmateriaal voor de laatste online sessie)

* De derde sessie is een online sessie. ( Deze sessie vind je ook op deze pagina) 


HET DOEL


Alle creatieve oefeningen hebben als doel rust te vinden, inzicht te verkrijgen en de geest te sterken. Dit wordt ook wel meditatie, focus, mindfulness, concentratie of aandacht genoemd. Een rustpunt op de dag zal kinderen en volwassenen meer aandacht bij zichzelf, hun gedachten, hun gevoelens, hun lichaam en bij hun creativiteit kunnen brengen. 


Stil zijn is bij uitstek geschikt voor deze tijd. Deze maatschappij gaat snel, er wordt veel van ons gevraagd. De snelle wereld van digitale middelen en veel prikkels kan voor onrust zorgen. 


Ik hoor dat het gebruik maken van de oefeningen de focus en de rust in het klaslokaal en op de groep vergroot. 

Van ouders hoor ik dat de oefeningen het contact tussen ouder en kind word versterkt. 


Reactie van een ouder na aanleiding van een creatieve stilte oefening in de klas: 

"Wat super tof dat jullie nu mindfulness geven op school. M. heeft sinds maart moeite met slapen door alles. Hij is de hele avond al aan het vertellen over vandaag. Hij is er helemaal vol van en raakt er niet over uitgepraat. Echt heel erg mooi om hem zo enthousiast te horen praten. Zoals hij zelf zegt...ik werd er emotioneel van. Hij is nog nooit zo snel in slaap gevallen."

Reactie van een leerkracht na aanleiding van creatieve stilte in de klas:

"2 keer in de week creatieve stilte ( het boek of de routekaarten) in onze dagen. Mijn leerlingen worden al blij als ze het boek zien, zelfs Ad de schildpad heeft een prominente plek in onze klas! Er is zelfs een heel huis voor ontworpen door de leerlingen! "Het boek bevat: 

inzichtverhalen

meditatieverhalen

concentratiedansen

affirmaties

zinnige zinnen 

stilte oefeningen 


Filmmateriaal voor ouders

Dat wat jullie op school inzetten kan ook bij de leerlingen thuis verdieping krijgen. Jullie kunnen wekelijks een filmpje naar ouders sturen waarin er een kleine mindfulness oefening wordt uitgelegd die de ouders met het hele gezin zouden kunnen ondernemen. De oefeningen zijn heel uiteenlopend, van stilte spelletjes, wandelopdrachten tot massage of meditatieoefeningen. Jullie kunnen de filmpjes wekelijks downloaden. Bij de meeste scholen zorgt de IB-er voor het wekelijks delen via social school of via de nieuwsbrief. 


Check hiervoor het youtube kanaal van creatieve stilte. Er staan 45 filmpjes op dit kanaal, voor elke schoolweek 1 filmpje. 


Muziek 

Er is tevens begeleidende muziek ontwikkeld voor de praktijk voor dans, stem en spel.  De benodigde fragmenten uit het boek vind je hieronder. 

Build a home

De luchtballon

Familie

Flamingo

Gevoelens

Groei

Licht

Verschillen

Vlindervlucht

Wensenkring

Circus


Routekaarten

De tweede live sessie maken jullie kennis met de stilteroute kaarten. Met dit werkmateriaal kunnen de leerlingen zelfstandig een stilteroute ontwerpen en lopen. Na deze sessie hebben jullie een prachtig pakket waarmee je werkt aan stilte, welzijn en concentratie. 

Laten we beginnen

Hieronder vind je 2 filmpjes:

* De introductie bekijk je voordat 1 van de creatieve stilte coaches bij jullie in de klas komt. ( leerkracht alleen)

* Sessie 3 kijk je binnen een week na de 2e live sessie ( samen met de leerlingen)  leg voor het bekijken vast klaar: stiften, keukenrol en leeg a4 papier of onderleggers

Ontmoet het ''creatieve stilte'' team 


Dit team van prachtige mensen is door Tessa uitgekozen en getraind. Zij weten alle ins en outs van de creatieve stilte methodiek en zullen dit met veel enthousiasme en kennis delen. Zij werken vanuit datgene wat er is, ze streven niet naar iets dat het zou moeten worden.  Het is zoals het is! Het gaat zoals het gaat. 


creatieve stilte coach

Sonja Bleijerveld 

- danstherapeut, yogadocent, massagetherapeut, enthousiast, open, sierlijk, geduldig, lief en creatief

creatieve stilte coach

Lieke Bosch 

- Leerkracht, mindfulness trainer, liefdevol, creatief, enthousiast, gevoelig

creatieve stilte coach

Marga van tol

- Oprichter Heppiyes, coach,  hormoonfactortrainer, NLP trainer, positief, respectvol, sportief, inleven

Neem Contact Met Me Op

Naam
E-mail
Bericht
0 of 350

© 2024 Tessa Totaaltheater      Contact