Bewegingsliedjes 

bewegingsliedjes

Het cadeau bij de training

Zingen, gebaren, dansen, spelen en bewegen op muziek bevordert niet alleen de muzikale ontwikkeling maar ook de motorische-,  cognitieve, sociale-, taal- en de psychische ontwikkeling van het kleine kind. Zingen en dansen maakt blij! De komende tijd zal ik een aantal oefeningen delen. Verschillende oefeningen voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar.

Ter inspiratie en om plezier te delen! 

 Deze pagina is een extra cadeautje bij de training taal, thema en bewegingsliedjes. De training zit vol dans, expressie, theater en fijne tips om leerkrachten en pedagogisch medewerkers in een korte tijd te inspireren. Na de training kun je direct aan de slag. En hoe fijn is het om ook via deze pagina even te kijken hoe de dansjes ook alweer gaan. 

Taal en Thema 


Liedjes door Tessa Totaaltheater voor kinderen tussen 2 en 6 jaar. 

Zingen met Pim: Themaliedjes om de woordenschat van het jonge kind te vergroten. Ieder kind heeft taal nodig om zich te kunnen uiten. Woorden om te kunnen spelen, woorden om gesprekken te voeren en woorden om aan te geven wat je nodig hebt. Woordenschat is dan ook een belangrijke basis voor de hele ontwikkeling van een kind. Praten met Pim is een woordenschatprogramma waarbij ieder kind de mogelijkheid krijgt zich te leren uiten.

Samen dansen, zingen en spelen

Hieronder vind je 4 totaaltheaterlessen geschikt voor jonge kinderen tussen 4 en 6 jaar. 

Dans sluit aan bij de natuurlijke bewegingsdrang van kinderen, we stimuleren hiermee hun verbeeldingskracht en ze krijgen de kans om zich te uiten. Dans, zang en spel is een goed middel om kinderen te laten fantaseren, ontdekken, creëren, experimenteren, ordenen en het leren om hun lichaam beheersen.  


Check onderstaande link voor 19 themaliedjes inclusief songteksten

https://www.pratenmetpim.nl/muziek

Training Taal, Thema bewegingsliedjes

Wil jij n.a.v. deze vrolijke filmpjes graag de inspirerende training boeken voor je team van onderbouw leerkrachten of pedagogisch medewerkers? 

Duur: 2 uur 

Kosten: € 435,- ( Inclusief muziek en filmmateriaal, BTW exclusief reiskosten en eventuele reistijd)

Steeds een nieuw cadeautje

MIJN HUIS

Hiernaast vind je regelmatig een nieuw cadeautje. Hou deze pagina maar goed in de gaten. Luister naar het fragment, voer uit wat je hoort, beweeg hoe jij denkt dat je moet bewegen, dan dans je vanzelf. Goed zo! Dansen kan best makkelijk zijn. 

Hiernaast een cadeautje passend bij het thema Bij mij thuis. Kinderboekenweek 2023.

Je vindt hier

* de ingezongen versie van het liedje

* de tekst van het liedje

* Bijpassend dansje


SINTERKLAAS LIEDJE 

Dans voor de sint

Hierbij weer zomaar, omdat het bijna Sinterklaas is een lief Sinterklaas liedje voor de allerkleinste kinderen.

Het is een bewegingsliedje, dat betekent dat vrijwel alle bewegingen die bij het liedje passen worden benoemd/ bezongen.

Werkwijze:

Stap 1: Maak een grote kring met stoeltjes en zorg dat er genoeg beweegruimte is in het midden van de kring. Zet de muziek op en laat de kinderen eerst eens luisteren. ( je kunt tijdens de coupletten verschillende afbeeldingen laten zien)

Couplet 1: Sint

Couplet 2: Piet

Couplet 3: Paard

Couplet 4: 2 vriendjes hand in hand

Terwijl je de plaatjes laat zien wieg je heen en weer op de maat van de muziek. Je zult zien dat de kinderen als vanzelf mee gaan wiegen.

Stap 2: Bespreek met de kinderen wat ze hebben gehoord….waar ging het liedje over?

Stap 3: Ga staan en laat de kinderen bewegen. Benoem dat ze de bewegingen uit mogen voeren die ze horen. Kijk maar eens wat er gebeurt.

Stap 4: Na het vallen, loopt iedereen op de tenen terug naar hun stoel.

Verdieping 1: Doel: Observeren, presentatie ontwikkeling, jezelf laten zien! Opdracht: maak een theateropstelling met de stoelen en dans om de beurt voor elkaar. Eerst de jongens dan de meisjes. Vertel na de presentatie wat je bijzonder mooi vond aan de voorstelling. We kijken dus naar wat goed ging.

Verdieping 2: Doel: heel speels werken we tijdens deze verdieping aan presentatieontwikkeling. Opdracht: Sta tegenover elkaar en dans om de beurt. Per couplet wissel je af. Kijk naar wat je bijzonder mooi vond aan de ander!

Verdieping 3: Doel: Presenteren, jezelf laten zien, durven en doen. Opdracht: Zing en dans dit liedje op 5 december speciaal voor Sint en zijn Pieten.

Piano: Mark Van De Mierden

Neem Contact Met Me Op

Naam
E-mail
Bericht
0 of 350

© 2024 Tessa Totaaltheater      Contact