Dans voor de Sint

Door Tessa Totaaltheater // november 22

Dans voor de Sint

Dans voor de sint

Hierbij weer zomaar, omdat het bijna Sinterklaas is een lief Sinterklaas liedje voor de allerkleinste kinderen.

Het is een bewegingsliedje, dat betekent dat vrijwel alle bewegingen die bij het liedje passen worden benoemd/ bezongen.

Werkwijze:

Stap 1: Maak een grote kring met stoeltjes en zorg dat er genoeg beweegruimte is in het midden van de kring. Zet de muziek op en laat de kinderen eerst eens luisteren. ( je kunt tijdens de coupletten verschillende afbeeldingen laten zien)

Couplet 1: Sint

Couplet 2: Piet

Couplet 3: Paard

Couplet 4: 2 vriendjes hand in hand

Terwijl je de plaatjes laat zien wieg je heen en weer op de maat van de muziek. Je zult zien dat de kinderen als vanzelf mee gaan wiegen.

Stap 2: Bespreek met de kinderen wat ze hebben gehoord….waar ging het liedje over?

Stap 3: Ga staan en laat de kinderen bewegen. Benoem dat ze de bewegingen uit mogen voeren die ze horen. Kijk maar eens wat er gebeurt.

Stap 4: Na het vallen, loopt iedereen op de tenen terug naar hun stoel.

Verdieping 1: Doel: Observeren, presentatie ontwikkeling, jezelf laten zien! Opdracht: maak een theateropstelling met de stoelen en dans om de beurt voor elkaar. Eerst de jongens dan de meisjes. Vertel na de presentatie wat je bijzonder mooi vond aan de voorstelling. We kijken dus naar wat goed ging.

Verdieping 2: Doel: heel speels werken we tijdens deze verdieping aan presentatieontwikkeling. Opdracht: Sta tegenover elkaar en dans om de beurt. Per couplet wissel je af. Kijk naar wat je bijzonder mooi vond aan de ander!

Verdieping 3: Doel: Presenteren, jezelf laten zien, durven en doen. Opdracht: Zing en dans dit liedje op 5 december speciaal voor Sint en zijn Pieten.

Piano: Mark Van De Mierden