Korte training- De magie van handpoppen

Door Tessa Totaaltheater // februari 3

Het is zover, de praktijk voor dans en stem gaat starten met een leuke en leerzame korte training over de magie van handpoppen.
Deze training is bedoeld voor leerkrachten, muziekdocenten, groepsleiders, speltherapeuten, moeders, kindercoaches en iedereen die graag wil leren om met handpoppen te werken.
Alles leren in korte tijd
Wil jij direct de volgende dag de handpop al in kunnen zetten? Dan is deze training iets voor jou!
Wat zul je leren:
– Je zult diverse technieken leren hoe je ‘natuurlijk’ kunt spelen met een pop. Deze technieken laten je handpop tot leven komen.
– Je zult leren hoe je de pop een karakter kunt geven.
– Je leert hoe je de pop als pedagogisch middel kunt inzetten.  En welk belang het kan hebben om via de handpop te communiceren.
Welke oefeningen worden gebruikt? 
Door middel van oefening voor de spiegel, samenspel, oefeningen over lichaamstaal, oefeningen over stemgebruik en observaties zul je heel goed ervaren en kunnen benoemen wat wel en niet werkt bij het spelen met een handpop.
De meeste vragen op een rij

Ik kan helemaal niet toneelspelen is dit dan wel een training voor mij? 

Er is blijkbaar iets waardoor je geboeid bent om deze training te willen volgen, Ben jij bijvoorbeeld moeder of oma? Leerkracht of groepsleider? Ook voor jou kan deze training geweldig zijn. Je leert praktische technieken die iedereen kan leren en niet te moeilijk zijn. Waarschijnlijk wil jij de pop pedagogisch gaan inzetten, bij het voorlezen of bij het contact maken met je groep…ook dan ben je hier heel erg welkom.

Ik heb zelf geen handpop kan ik dan wel meedoen? 

Geen enkel probleem ik heb een verzameling handpoppen waar ik heel veel over kan vertellen. En die je tijdens de training mag bespelen.

Ik heb een eigen handpop mag ik daarmee spelen? 

Dat zou ik geweldig vinden.

Ik weet niets over handpoppen, heb geen enkele ervaring, pas ik dan wel in de groep? 

Ik ben van mening dat ieder kan leren op zijn eigen niveau, daar waar de toneelspeler technisch sterk is, zal de oma pedagogisch misschien een grote stap voor zijn. En daar waar de zangeres een prachtige stem kan vinden voor haar pop zal ze op fysiek vlak misschien een grote stap achter lopen….al met al hebben we allemaal onze eigen leerweg. Iedereen is welkom. ik wil graag dat jullie gaan leren van elkaar.
praktische informatie
Plaats: theatermakerij Enschede hoge bothofstraat 39, ingang foodhal.
De training duurt 2,5 uur

Kosten: €36,- per persoon inclusief koffie/thee
Op donderdagavond zal het parkeren geld kosten hiervoor liggen parkeervouchers klaar. Dit kost 1,50 per kaart.  De voucher werkt alleen als je parkeert op het parkeerdek bij gebouw Oost. (Je parkeert daar en trekt een parkeerkaartje, die moet je bewaren, de voucher is een kortingsbon, met het oorspronkelijke kaartje kan je weer uitrijden, kosten zijn €1,50)
Er is plek voor maximaal 18 deelnemers per training.
Bij deelname ontvang je gratis het boekje ‘de magie van handpoppen’
Hierbij kun je vast wat magische momenten lezen
– kinderen kunnen hun eigen leven naspelen met behulp van poppen.
Door dit te doen kunnen ze emoties uiten en ervaringen verwerken.
– het spelen met poppen stimuleert het creatieve vermogen.
Kinderen proberen met poppenspel situaties uit. Ze experimenteren en zoeken grenzen op.
– Door poppenspel gaan kinderen experimenteren met bewegingen, gezichtsuitdrukkingen en stemgebruik. Ik zie vaak kinderen voluit hun stem gebruiken, heerlijk zingen en volledig aanwezig zijn.
Verlegen kinderen zie ik vaak opbloeien.
– kinderen leren zichzelf en de wereld om hen heen kennen. Door poppenspel ervaren kinderen hoe ze kunnen omgaan met verschillende type mensen. Hoe reageer jij op een kattige kat een boze wolf of een bang schildpadje? Poppen kunnen verschillende type mensen en emoties verbeelden. Door dit na te spelen en te ervaren zien kinderen dat ze op verschillende manieren kunnen reageren.
– poppen zijn fascinerend, hierdoor is er aandacht.
Kinderen kunnen veel aandachtiger zijn als ze naar een pop kijken. Zet maar eens een pop in tijdens de uitleg van een spel, opdracht, reken- of taalles.