Deel je licht

Door Tessa Totaaltheater // april 24

Deel je licht
Dat kan eigenlijk best simpel zijn. Even een helpende hand bij het doen van de boodschappen van de buurvrouw, een paraplu aanbieden in de regen, iemand een compliment geven of bewondering uitspreken voor je collega. Het zou zo geweldig zijn dat wij ons weer eens gaan richten op ‘licht delen’ en ‘belangeloos geven’.
Wat bedoel ik eigenlijk?
Hulp bieden, liefde geven, positiviteit brengen. Niet om eigen eer en glorie maar gewoon omdat jij, je weer open stelt voor de mensen om je heen. Je richt je op liefde geven, je bied je helpende hand aan bij de kleine dingen om je heen of misschien bied je wel hulp bij iets groots op je pad. Hoe gaaf zou het zijn dat het delen van licht zich langzaam zal uitbreiden. Dat wij bewust gaan beginnen met belangeloos geven, liefde en licht delen.
Waarom?
Ik denk dat de wereld  meer licht zou kunnen gebruiken. We kunnen wachten op iets bijzonders dat ons zal overkomen, we kunnen wachten op dat de wereld mooier wordt maar we kunnen ook vanaf vandaag beginnen met dat kleine vonkje uit ons binnenste aan te steken en brandend te houden. Dat kleine vonkje waarmee wij allemaal geboren zijn. Het vonkje van liefde, warmte, licht en kracht. Dit vonkje kan andere vonkjes inspireren om ook te branden! Hoe gaaf zou het zijn dat dit tot een prachtig licht zal uitgroeien.
Heb jij vandaag al licht gebracht?
Het kan in kleine dingen zitten je hoeft je eigenlijk alleen maar te richten op het delen van liefde, belangeloos geven en volledig te gaan staan in het licht. Soms helpt het om elke dag even stil te staan bij de vraag: Heb ik vandaag al licht gebracht? Alleen al door deze vraag zul je anders naar buiten gaan. Je staat meer open voor de wereld om je heen. En je komt er soms zelfs achter dat er meer te geven is dan je had gedacht. Hoe mooi is dat!
Gedicht van een kind

Licht doe je aan, met een knopje op de muur,
dat knopje hangt ook aan mijn bed en zit aan papa’s stuur.

Licht doe je aan als ‘t donker wordt als je de weg wilt zien of als je bang bent in je bed, 

Door die lichtjes zijn we blij, zien we de weg en zijn we minder bang
Zullen we alle lichtjes op de wereld aandoen? Of duurt dat heel erg lang?