Lief liedje met lesideeën

Door Tessa Totaaltheater // december 17


Een leuk lief liedje over vriendschap, schuilen, samen zijn en licht. Ik heb van veel leerkrachten ontroerende verhalen gehoord. Het liedje doet iets met kinderen. Dat doet me goed! Ik hoor vaak dat het rust en vertrouwen brengt in de groep.
(achtergrond informatie: Het liedje wordt gezongen in de schoolvoorstelling over kinderangsten ‘ Fien is bang’ )
Hierbij een aantal leuke lesideeën…probeer het dus lekker zelf uit in je groep. Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen.
1: als je zang hoort loop je rustig rond door de ruimte als je alleen instrumenten hoort dan loop je naar een kring en geef je elkaar een hand.
2: dans met je knuffel. Als je zang hoort dan dans je op je plek, als je instrumenten hoort dan dans je samen met je knuffel door de ruimte.
3: maak een kring en draai allemaal een kwartslag rechts. Maak de kring zo klein dat je makkelijk je handen op de rug kan leggen van degene voor je. Aai rustig op de rug van degene die voor je zit.
Natuurlijk kun je ook de andere kant op draaien.
4: zit allemaal op je eigen plek, luister naar het liedje en maak een tekening van wat je van binnen voelt. Wat betekent samen zijn voor jou?
5: zing het liedje twee aan twee tegenover elkaar en loop tijdens het instrumentale stukje naar iemand anders.
6: verdeel de klas in 4 groepen en laat elk groepje zijn eigen couplet zingen. Zing vol overtuiging.
7: zit twee aan twee aan tafel. De 1 mag zijn handen lekker op tafel leggen en laat je hoofd hierop rusten. De ander legt zijn hand op jouw rug. Bij elk nieuw couplet wissel je om.
Veel plezier allemaal!
De eerste vijf juffen of moeders/vaders die een kort filmpje delen op de facebook pagina van de praktijk voor dans en stem terwijl jullie dit samen zingen/ beluisteren ….krijgen een gratis CD – vrienden voor altijd toegestuurd.