Klapspelletje de regenboog

Door Tessa Totaaltheater // augustus 19


Hierbij dan eindelijk ons laatste klapspelletje.
Het ontstaan van spelletjes
Vakantie tijd is voor mij de tijd om leuke liedjes, dansjes en spelletjes te verzinnen. Deze liedjes, dansjes en spelletjes ontstaan eigenlijk vanzelf, gewoon door te kijken naar kinderen. Wat beweegt ze? Wat doen ze? Waar zie ik blijdschap, samenwerking en ontwikkeling?
Blijdschap door klapspelletjes
Ook deze vakantie werden wij weer blij, niet alleen mijn eigen kinderen en ik maar ook onze vakantie vriendjes en vriendinnetjes deden vrolijk mee! Dit jaar waren we in de ban van klapspelletjes…
Het belang van klapspelletjes
Klapspelletjes bestaan al jaren, bijna iedereen is er groot mee geworden. Dat is niet voor niks. Klapspelletjes dragen bij aan een positieve sfeer, samenwerken, samen zingen en samen spelen. Muziek verbindt.
Wist je dat het aanleren van klapspelletjes ook de muzikale, sociale, cognitieve en lichamelijke ontwikkeling bevordert.
Muzikale ontwikkeling: dit wordt bevorderd doordat je zingt of ritmisch spreekt en tegelijkertijd verschillende ritmes klapt.
Sociale ontwikkeling: door klapspelletjes word je uitgedaagd om samen te werken, te luisteren naar elkaar en te reageren op elkaar. Ook versterk je de band door aanraking.
Cognitieve ontwikkeling: De concentratie wordt sterk verbeterd. ( ik gebruik deze spelletjes ook veel bij mijn mindfulness sessies voor kinderen)
Lichamelijke ontwikkeling: ook bevorder je door klapspelletjes spelenderwijs de coordinatie en de fijne en grove motoriek.
Ik gebruik het ook veel in mijn totaaltheater lessen/ workshops en coachingsdagen op scholen. Kinderen zijn altijd enthousiast! En dat is geweldig toch? Leren en groeien door te spelen.
Ik raad iedereen aan, ga lekker samen klapspelletjes doen!