Pokémon go klapspelletje

Door Tessa Totaaltheater // augustus 1


Vakantie tijd is voor mij de tijd om leuke liedjes, dansjes en spelletjes te verzinnen samen met mijn kinderen.
Met Sofie ben ik de hele vakantie aan het klappen en zingen.Als beloofd deel ik nu ons tweede klapspelletje, Pokémon Go, om te doen met je kinderen in de vakantie. ( maar natuurlijk ook heel leuk om te doen in de klas) Geschikt voor kinderen van 7 tot 10 jaar.
Klapspelletjes bestaan al jaren, bijna iedereen is er groot mee geworden. Dat is niet voor niks. Klapspelletjes dragen bij aan een positieve sfeer, samenwerken, samen zingen en samen spelen. Muziek verbindt.
Wist je dat het aanleren van klapspelletjes ook de muzikale, sociale, cognitieve en lichamelijke ontwikkeling bevordert.
Muzikale ontwikkeling: dit wordt bevorderd doordat je zingt of ritmisch spreekt en tegelijkertijd verschillende ritmes klapt.
Sociale ontwikkeling: door klapspelletjes word je uitgedaagd om samen te werken, te luisteren naar elkaar en te reageren op elkaar. Ook versterk je de band door aanraking.
Cognitieve ontwikkeling: De concentratie wordt sterk verbeterd. ( ik gebruik deze spelletjes ook veel bij mijn mindfulness sessies voor kinderen)
Lichamelijke ontwikkeling: ook bevorder je door klapspelletjes spelenderwijs de coordinatie en de fijne en grove motoriek.
Ik gebruik het ook veel in mijn totaaltheater lessen/ workshops en coachingsdagen op scholen. Kinderen zijn altijd enthousiast! En dat is geweldig toch? Leren en groeien door te spelen.
Ik raad iedereen aan, ga lekker samen klapspelletjes doen! En voor de echte ‘klapspel liefhebbers’ Sofie en ik hebben er nog 1 opgenomen!! Houd mijn website en mijn Facebook pagina in de gaten.