Gewoon doen!

Door Tessa Totaaltheater // maart 16

Gewoon doen! Dat is niet altijd zo makkelijk. Ineens gaan twijfelen… kennen we allemaal.  Je weet wat je wilt doen, je hebt een droom of een idéé, maar er ontstaan vrij snel allerlei ideeën of gedachten waarom je het misschien niet moet doen.
In mijn praktijk voor dans en stem ontmoet ik veel mensen die luisteren naar hun gedachten om het beter niet te doen bijvoorbeeld: Ik moet er iets voor opgeven, ik kan het niet, ik ben bang of het is nu niet het juiste moment.
Voor de mensen die dit herkennen:
Sommige mensen moeten dingen opgeven om dit meesterlijke idee tot uiting te brengen. Dit is vaak een reden om te gaan twijfelen….is het wel verstandig? Ontdek, onderzoek eens de waarde van datgene wat je moet opgeven….vaak is die waarde eigenlijk heel klein.
Ik kan het niet…ook dit is vaak een reden om te gaan twijfelen. Iets niet kunnen? Het is te leren! En wanneer bepaalde stappen in het proces heel specialistisch zijn…vraag hulp. Durf om je heen te kijken en leer! Laat je inspireren door mensen om je heen.
Angst is ook vaak iets wat mensen tegenhoudt om dromen waar te maken. Angst is een slechte raadgever. Kom erachter waar je bang voor bent, wat houdt je precies tegen? Is deze angst reëel? Je kunt je hele leven blijven leven met deze angst. Je kunt je leven en je keuzes laten bepalen door je angst, ‘Maar weet je dan niet, dat leven op angst, je groei belemmert?’ Heb je ooit eens gevoeld om dwars door je angst heen te gaan? Heftig maar ook weer bevrijdend, zwaar maar ook weer stoer!
Het ‘juiste moment’ is niet te sturen. Ga geloven in het moment dat jouw idee ontstond, dit is het moment van inzicht. Dit IS het moment, luister goed…HET moment!!!
Als je wilt dat er iets verandert, is het nu de tijd om iets te doen. Door ‘gewoon te doen’ zul je groeien. Je bouwt zelfvertrouwen op. Als je blijft twijfelen of nadenken dan gebeurt er niets. Zodra je start met gewoon iets doen, dan heb je een begin gemaakt en kun je bouwen en groeien. Gewoon doen! Bouw je eigen Efteling, daag jezelf uit, neem een beslissing en groei!
Doen! Voor mij is dat soms eng, een groeiproces, inspirerend, niet altijd perfect en steeds  in ontwikkeling.
Kijk nu eens naar jouw leven, heb jij dromen? Heb jij wensen of verlangens? Kijk nu ook naar al die gedachten die je voor jezelf hebt bedacht om iets niet te doen… stop met denken en ga iets doen. Creëer je eigen leven, neem het in de hand! Sta op en ga, sta op en loop, sta op en recht je rug…gewoon DOEN!