e-book Presentatietips voor zangers

Door Tessa Totaaltheater // augustus 18

wat ontzettend blij ben ik, je kunt mijn e-book gratis downloaden!
In het e-book ‘presentatietips voor zangers en koren’ laat ik je kennismaken met de kunst van het presenteren.  Ik heb me in de eerste instantie gericht op lichaamstaal ( houding, beweging en mimiek). De kunst van het presenteren is in de meeste gevallen geen kunstje aanleren maar vooral afleren/loslaten ( loslaten van verwachtingen, prestatie en ideeën).
Het basis programma dat ik ontwikkeld heb heet ‘De cirkel rond’.  In 7 stappen kun jij je presentatie verbeteren.
Als dans- en stemtherapeut stimuleer ik mensen
* te uiten wat van binnen leeft
* blokkades/spanningen te herkennen en in beweging te brengen
* te leren luisteren naar het verhaal van je stem en de taal van je lichaam
Gedurende mijn loopbaan ben ik naast het geven van individuele en groepstherapie ook steeds meer gaan werken met zangers.( solisten en groepen)
Ik hoor mensen vaak zeggen: “Therapie voor zangers? VREEMD!”
Toch is het zo gegroeid, zangers hebben veel baat bij deze vorm van werken. Vaak hoor ik dat ze naast een betere presentatie weer makkelijker gaan zingen. Dat lijkt voor de zanger zomaar, als vanzelf te gebeuren. En dat snap ik! Hoe meer ontspanning en eigenheid de presentatie bevat, hoe minder energie het gaat kosten, hoe makkelijker je kan zingen! ( de cirkel rond)  Je publiek ervaart een presentatie waar ze geboeid naar blijven kijken en luisteren.
Je raakt het publiek door gewoonweg jezelf te zijn. En dat is denk ik de magie van deze werkvorm.
Wil je het ebook graag hebben? Je kunt het downloaden. ( rechts op deze pagina)