Ohhh nee… ik heb Plankenkoorts

Door Tessa Totaaltheater // juni 17

Ohhh neeee ik heb het ook… PLANKENKOORTS! Vorige maand was het zover, de uitvoering van de zangdag voor diep dementerenden. Het was Super… in de voorbereidende fase! Ik had inspiratie, was vol vertrouwen en kreeg energie.
Hoe dichterbij de dag kwam hoe meer ik andere dingen begon te voelen. Kriebels, hartkloppingen, buikpijn tot diaree aan toe! Verschrikkelijk, ik durfde niet meer! Ik had plankenkoorts! mijn gedachtes werden steeds negatiever: Ik kan dit helemaal niet! Ik heb heel weinig ervaring met de doelgroep! Waarom doe ik nou weer zoveel nieuwe spannende dingen? Een dag of 4 heb ik in misere gezeten. Zo erg zelfs dat ik begon te denken dat ik echt ziek was.
En daar op het juiste moment kwam voor mij de oplossing: Eckhart Tolle! De kracht van het nu
Richt je aandacht op het nu. Negeer de herrie van je gedachte!
Ik besefte: door me bezig te houden met de problemen zag ik eigenlijk helemaal niet wat er wel was! Ik had alles om me heen gemist.
Oefening: Zie gedachtes binnenkomen, verbind er geen oordeel aan en laat ze maar weer gaan. Richt je aandacht op de dingen om je heen, voer je handelingen met aandacht uit. voel, zie en ruik waar je bent.
Ik merkte dat ik door deze oefening kon ervaren dat er in het heden geen problemen zijn!