Lef

Door Tessa Totaaltheater // juni 17

Wat verlang jij werkelijk? Deze week staat in het teken van deze vraag. In de praktijk heb ik hem deze week al een aantal keer aan de orde gebracht en ook in mijn eigen leven kwam deze vraag voorbij.

Ik hoor cliënten zeggen: Soms is het allemaal verwarrend, ik voel me niet gelukkig, ik werk zo hard en ga maar door! Bij het zien van anderen word ik nog meer onzeker. ‘anderen lijken zo gelukkig’.
Als ik de vraag stel wat verlang je werkelijk komt er in de meeste gevallen niets uit. Of er wordt wel iets gezegd maar tegelijkertijd ook weer bekritiseerd met de woorden….maar dat kan toch niet!
LET OP: Je kunt meer dan je denkt! Toon moed, lef en neem je diepste verlangens eens serieus.
Mensen krijgen door de stemtherapie of danstherapie sessies ingevingen waarvan ze soms kunnen schrikken. doordat ze gaan voelen en niet hoeven te denken ervaren veel mensen ineens waar hun diepste werkelijke verlangen ligt….maar omdat dit te ver van de huidige werkelijk staat of met risico’s/gevolgen gepaard gaat durven ze geen stappen te nemen.
Bijvoorbeeld: Een man woont in  een drukke stad, met een goede baan, flinke verantwoordelijkheden maar voelt diep van binnen dat hij dit leven niet meer wil leiden. Hij zou heel graag minder willen werken en  kleiner willen wonen, samen met zijn vrouw en kinderen. Maar hij durft geen stappen te ondernemen…Wat zal zijn vrouw zeggen? Hoe gaat dat in de toekomst? Hoe zal de verkoop van het huis gaan? Wat zullen zijn vrienden en collega’s zeggen?
Het vergt grote moed om ondanks de grote risico’s, je verlangen serieus te nemen.
Wanneer jij een krachtig besluit durft te nemen, durft te kiezen voor je werkelijke verlangens het lef hebt om te luisteren naar je innerlijke stem dan hoef je niet meer te strijden.
Luister naar dit geweldige lied Lef ( Van Karin Bloemen gezongen door mij)! Mijn lijflied.